Peti oktat banner_full

A projekt célkitűzése forradalmasítani az összetett irányítási munkákat végző operátorok alkalmassági vizsgálatát és képzését, pszichofiziológiai fókuszú tréninggel, amint modern szimulátori eszközökkel, szenzorokkal és 3D-s technológiákkal támogatunk. Emellett a vizuális fókuszú tréning alkalmas az amblyopia kórképben zavart szenvedő látásfunkciók javítására.

Ezáltal növekszik a kritikus infrastrukturális létesítmények kezelőinek katasztrófa elhárító és megelőző képessége, a mindennapjaink biztonsága valamint a kezelők életminősége.

A Ergo+LeoVISION rendszer egy látásfunkció + munkahatékonyság-mérő és fejlesztő rendszer, mely a vizuális  információ-befogadóképességet és kognitív feldolgozását teljes részletességében és komplexitásában vizsgálja.

Kiemelkedő újítás, hogy a létrejött Ergo+LeoVISION rendszer képes egy pillanatnyi információfeldolgozási és végrehajtási képesség tesztet készíteni, továbbá egyes speciális területeken fejlesztési feladatokat végezni, amelyeknek hatékonyságát is teszteli.
A tesztek adataiból következtetni lehet egy feladatmegoldási igény következtében fellépő figyelmi, összpontosítási, figyelemmegosztási, monotónia tűrési, továbbá az ezekre alapuló döntésképességi, precizitás és hibakeresési ill. stressztűrő képességbeli értékeket, valamint látásélességet és mélységészlelést, amelyek alapvetően befolyásolják a személyek tanulási és munkavégzési hatékonyságát.

A mérési eredményeknek köszönhetően hatékonyan szűkíthető az a terület, amely a személyek személyes tanulási és munkavégzés hatékonyságát leginkább kritikusan érintik.

A rendszer LeoVISION elemét a gyakorlatban is sikeresen alkalmaztuk gyermek és felnőtt tompalátók (amblyopia) teljes körű látásfunkciójának javítására, amely kiemelkedő eredmény, tekintve, hogy a felnőtt tompalátók számára nem áll rendelkezésre terápia, a gyermekeken alkalmazott takarásos terápia pedig nem képes a látásfunkciók egészét helyreállítani.

egrovi_inwork_nagy